Сега четете
Христо Стоичков на 50, изненадаха го с песен

Христо Стоичков на 50, изненадаха го с песен

Нова песен за един от най-великите български футболисти Христо Стоичков се появи само няколко дни преди 50-годишния юбилей на голмайстора на световното първенство в САЩ. Основният рефрен на парчето, озаглавено „Стоичков“ и изпълнено от Трубадура feat.

Стоичков, е „Ако бях Христо Стоичков“. По случай неговия рожден ден Стойко Дуков изненада всички със своята свежа песен. Поздрави за двамата повелители на спортното и музикално изкуство.

Камата организира зреличен демонстративен мач на 20 май на националния стадион „Васил Левски“. Сред легендите, които ще уважат спортния празник, са Диего Армандо Марадона, Карлос Валдерама, Даниеле Масаро, Роберто Баджо, Лотар Матеус и други.

Въпреки че едва ли има нещо, което не е известно за Модерния ляв, нека си припомним малко популярни факти за днешния рожденик:

–  Семейството на футболиста е от село Равно поле, Пловдивско.
–  Дебютът си във футбола Стоичков прави в мъжкия отбор на Завод „Юрий Гагарин“ през 1981 г., следват две години в Хеброс преди да премине в ЦСКА.
–  Известен с буйния си нрав и пиперливия език, през 1985 г. заради батални сцени в мач за купата срещу Левски е наказан да не играе футбол завинаги. По-късно наказанието му е намалено на 1 година.
–  През 1990 г. подписва с Барселона, а по-късно печели и „Златната обувка“.
–  През 1992 г. печели КЕШ с екипа на Барселона.
–  Пред 1994 г. печели и най-високото отличие във футбола – „Златната топка“.
–  След блестящото представяне на българския национален отбор по футбол през 1994 г. на световното първенство в САЩ Стоичков е отличен с приз за голмайстор на първенството.
–  Преди да завърши състезателната си кариера в САЩ с екипа на ДС Юнайтед, Стоичков играе за ЦСКА, Ал Насър, Кашива Рейсол и Чикаго Файър.
–  След състезателната си кариера Стоичков поема и към треньорския пост. Камата ръководи националния отбор на България, отбора на Селта, на Литекс и на ЦСКА.

Вижте и

10544833_10204251994119192_2086929760_nСтойко Дуков: Огорчението идва от предателствата, черния пиар и това как променят отношението си към бившия вече кмет

Той е Стойко Дуков, човекът преминал през местната власт, владеещ испанските ритми и струните на китарата. Бивш популярен кмет в полите на „Витоша“, както…

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре