Мистерия със смъртта на най-известния мастър шеф

Беноа Виолие се застреля часове преди обявяване на новите най-добри ресторанти

Мистерия обгръща самоубийството на големия готвач Беноа Виолие. Той бе обявен за най-добрия готвач в света и управляваше заедно с жена си наскоро поставения начело в авторитетната гастрономическа класация „Ла лист” ресторант в Швейцария.

Виолие се застрелял с огнестрелно оръжие, съобщи в неделя швейцарската полиция, която откри безжизненото тяло на 44-годишния мъж. Семейството помоли за уединение, за да скърби на спокойствие. Мастър-шефът, който е французин, взе швейцарско гражданство преди две години.

„В късния следобед полицията в западната част на Лозана е открила в жилището му безжизненото тяло на Беноа Виолие. Той е сложил край на живота си с помощта на огнестрелно оръжие”, посочи полицията в свое съобщение. Според медиите в Швейцария мастър-шефът е трябвало да присъства днес на церемония по обявяването на новите най-добри ресторанти и хотели от класацията на “Мишлен” в Париж.

Виолие бе автор на цялото меню на ресторант в Крисие, близо до Лозана. Ресторантът, в който работеше, бе наричан и храм на гастрономията с изтънчените му менюта. Към класическата френска кухня се прибавяше и перфектно обслужване, а цените на менютата варираха между 160 и 350 евро.