koko_shanelЗа да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш винаги различен”, казва вечната и легендарна Коко Шанел.

Безсмъртната икона ще оживее отново за една нетрадиционна модно-литературна вечер с помощта на очарователната актриса Ирмена Чичикова.

На 2 февруари от 19 ч в литературен клуб “Перото” в София ще бъде представена книгата “Chanel & Co: Коко и нейното обкръжение” на автора Мари-Доминик Льолиевър от проф. д-р Любомир Стойков, преподавател по “Мода” в НХА.

Атмосферата ще пренесе гостите в един малък Париж, ухаещ на елегантност, иначе казано, на „Шанел №5″, и потънал в аристократичен блясък. Перли няма да липсват благодарение на Velmar Jewellery House, а нежна музика ще пренесе всички присъстващи в света на модната кралица. На финала Ина Асса ще ви подари серия модни трикове.

Френската дизайнерка е единственият представител на модния свят в класацията на списание “Таим” за 100-те най-влиятелни личности на XX век и е поддържала близки познанства със знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня

Мария Павловна, Лукино Висконти и Роми Шнайдер.” За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш винаги различен”, казва Шанел.

Книгата на Льолиевър надскача обикновения разказ и поглед към личността на тази невероятна жена, но засяга отблизо “културата Шанел” във всичките й форми.

Програмата включва и излъчването на ексклузивни кадри за и с Габриел Шанел. Входът е свободен.