Screenshot_2013-09-15-14-21-04Не е изключено да съхраняваме два или дори повече различни контакти за едно и също лице на телефона си. Дублиращите се контакти не са огромен проблем, но те със сигурност може да създадат известно объркване.

За щастие има лесно и бързо решение на този проблем. Благодарение на PC Mag можем да разберем как да откриваме и изтриваме дублиращи се контакти в Android.

1. Чрез Google акаунта ни

Този метод ще работи само ако имате запаметени вашите контакти в профила си в Google. Също така, не забравяйте да отидете на Contacts->Accounts->Google, за да синхронизирате вашите контакти, така че данните в Google Contacts да са актуални.

– Отворете Google Contacts Preview от вашия браузър и се логнете в Google aкаунта си.

– След като влезете в профила си, ще можете да видите всичките си контакти. В левия панел на Google Contacts, кликнете върху опцията „Find duplicates“.

– Вие ще видите всички налични дублиращи се контакти и ще имате възможности да ги обедините.

2. Чрез приложението Simpler Merge Duplicates

Има редица приложения в Play Store, които могат да ви помогнат да откриете и обедините дублиращи се контакти на телефона си, но сега ще обърнем внимание само на едно – Simpler Merge Duplicates. Приложението ви показва дублиращите се контакти по име, телефонни номера и имейли. Освен това, то също така изброява всички безполезни според него контакти тоест такива които никога не са били използвани от вас. Приложението има Pro версия с цена $ 2,89.

– Инсталирайте приложението Simpler Merge Duplicates от Play Store и го отворете. Приложението автоматично ще ви покаже всички дублиращи се контакти.

– За да се уверите, че приложението е търсило дубликатите измежду всичките ви акаунти, отидете в настройките му и сложете отметка до опцията „between accounts”.

– Изберете „Duplicate Contacts”, а след това и контактите които искате да се обединят. Ще имате няколко възможности, от които да избирате.