Сега четете
Честит рожден ден на Красимир Узунов

Честит рожден ден на Красимир Узунов

Красимир Узунов е роден на 26 януари 1963 година в град Пещера. Завършва висшето военно училище в Шумен през 1985 година. По специалност е политически офицер. Проявява поетични заложби в самодейноста,като по-късно остава на служба в Шумен, после става военен журналист във вестника на сухопътните войски в София.

Скоро спират изданието заради някои твърде дръзки публикации и го пращат в Казичене заместник-командир по политическата част на стотина трудоваци. През 1990 година отива на работа във вестник „Българска армия“. Става един от основателите на офицерската легия „Раковски“. Напуска за кратко армията, за да се кандидатира за депутат през 1991 година. След като партията Конституционен форум не успява на изборите, той се връща в Министерството на отбраната. Подава оставка през 1992 година и през 2000 година създава информационна агенция „Фокус“.

Става известен с прякора „Поручика“, когато още като старши лейтенант подписва един свой материал „Поручик Узунов“. По онова време все още съществува Главно политическо управление на армията – ГПУ. Написал е стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност, Македония, Западните Балкани и българската военна история.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре