ccede4959a2aebf29904b58af28ad43fСлед като от години в ТВ ефира ни по неведоми причини спряха да се излъчват всякакви музикални предавания, БНТ най-после даде картблнш за еърплей чарт в ефира си на „Българският Топ 40″ с водеща популярната певица Поли Генова. Предаването се излъчва след „Шоуто на Канала” всяка събота от 21.45 ч.
Оказва се обаче, че това не е просто класация, а концептуално музикално предаване с акцент върху българската музика. Форматът се оживява с репортажи от тематични събития, в които участват наши и чужди музиканти, а камерите проникват дори в кухнята на новите им проекти.
Водещата представя последните музикални новини и превежда зрителите през 40-те най-излъчвани песни в българския ефир, като подреждането на песните се извършва на база излъчванията в над 24 радио и телевизионни канала. Зрителите пък имат възможност да гласуват за своите избраници в „Зрителските 20″.
Новите клипове на родни и чужди звезди се представят премиерно, а всичко актуално, свързано с музикалния бранш, се анонсира в подбрани интервюта и репортажи.
Родните ни артисти са щастливи, че най-сетне в националния ни ефир, има място за представяне на новите им и най-значими проекти.
„Много отдавна нямаше музикална класация в телевизионния ни ефир, а тя има амбиция да се превърне в национална – да се прави годишен чарт с концерт тип „бест” в края на всяка календарна година”, разказа един от продуцентите на „Българският Топ 40″ музикантът Дани Милев. „В крайна сметка, целта е да бъде подкрепена българската музика и тя да звучи все повече и повече”, разкри още той.
Мълви се, че макар подобно предаване да подкрепя българските артисти и създаването на музика у нас, това едва ли ще се хареса на някои от големите ни продуценти, налагащи медийно своите интереси, като е възможно дори да доведе до обструкции.

Любословие по cross.bg