pnikolovКметът на Бургас – Димитър Николов, беше залят със стотици молби, призиви и подкани от ученици да обяви дървената ваканция.

В опита си да го убедят, младежите използваха всякакви средства, дори в стихотворна форма, с мили обръщения като „Миташки“, „брат“, „скъпи чичо“.

С немалка доза чувство за хумор, градоначалникът обаче обясни, че просто „няма как“.

Ето какво на писа той в профила си във „Фейсбук“:

„Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма,десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци 🙂

Благодаря за милите обръщения – Миташки, брат, скъпи чичо, имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н. 🙂

И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите – няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против.

Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност.

Поздрави: Чичо Кмет“.

Самият пост се радва на немалък успех – той има над 10 300 харесвания, над 330 коментара и е споделен близо 2300 пъти.

За Бургас днес беше обявен код жълто за силен и бурен вятър и виелици с максимална температура – минус 3 градуса.