Сега четете
Михнева и Янев се скараха в ефир: Кажи кой изпрати смс-а, иначе аз ще кажа

Михнева и Янев се скараха в ефир: Кажи кой изпрати смс-а, иначе аз ще кажа

mihnevaСвидетели сме на чалгата в правосъдието. В коя държава на ЕС една обвиняема влиза в режим на обяснение чрез медиите? Кой обвиняем моли премиера да му окаже съдействие. Това каза журналиста Маргарита Михнева в студиото на БТВ. Борисов е изпратил Яне Янев да замаже положението, убедена е Михнева.

Срамно е, че Янев е съветник на премиера. Повод за думите й стана смс-а, изпратен на премиера, заради който беше прекъснато заседанието на ВСС по „Яневагейт“. Според доц. Атанас Семов порочният модел наложен след 1991 г., който е довел до големия проблем и предвидената в конституцията възможност за политически квоти във ВСС. Аз говоря за това от 15-16 г. „Записите стават в дома на Ченалова.

Тя излъга, че е присъствал мъжът й. Нима Янева пред него ще коментира за сексуалните си щения към Борисов. Аз твърдя, че записите са направени от самата Ченалова. Това е абсолютна чалгализация на цялата история. Владимира Янева не знае, че е записвана, както и мъжът от записа Момчил Мондешки“, смята Михнева. Семов е убеден, че скандалът може да приключи тази есен при свикване на Велико народно събрание, което да промени модела на управление и правосъдие. „ГЕРБ трябва да прекратят мандата на това правителство“, призова Семов. По думите му правителството действа услужливо.

Маргарита Михнева заяви, че трябва да се отговори на въпроса Румяна Ченалова колко обвинения има. „ВСС и Лозан Панов говори по принцип, а това е най-бързия начин да се отклониш от конкретиката. Искам да кажа, че е много важно да се разбере кой как е направил тези записи и да се докаже, че Ченалова лъже. Аз се чудя защо Борисов мълчи, след като всички знаят как са направени тези записи и от кого.“

По думите на Михова по време на привикването й в прокуратурата всичко това е станало ясно. В този момент съветникът на премиера Яне Янев пожела да се включи в разговора. Той изрази учудването си за избухването на журналистката. „Не знам какво предизвика тази жлъч на г-жа Михнева по мой адрес. Искам да й благодаря за разкритията й срещу енергийната мафия.

Той я помоли да даде доказателства преди да обвинява и я призова да му се извини“. След това Михнева го попита дали Бойко Борисов го е накарал да напишете този смс за ВСС? След което добави: „Съжалявам, че Бойко Борисов те е избрал за съветник. Г-н Борисов вземете г-н Семов за съветник или пък мен“, каза смеейки се Михнева. Янев заяви, че си е лично негова работа кой му е изпратил смс-а. Тук Михнева заплаши, че ще си тръгне от предаването. „Човекът е от администрацията на ВСС“, разкри Янев, но отказа да го назове по име.

Вижте и

Тук Михнева заплаши, че ако Янев не признае кой му е изпратил смс-а, тя ще каже. Семов посочи, че като народопсихология нацията ни е свикнала да злоупотребява с властта в колективните органи, прикривайки се зад анонимността.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре