Сега четете
Кралицата празнува ЧРД с над 10 хил. души

Кралицата празнува ЧРД с над 10 хил. души

Royal visit to HertfordshireБританската кралица Елизабет Втора ще отпразнува своя 90-и рожден ден с улично парти за 10000 души пред Бъкингамския дворец, предаде агенция Франс прес.

Това обяви най-големият й внук – Питър Филипс, син на принцеса Ана. Партито обаче няма да е безплатна почерпка.

Всеки желаещ да отпразнува рождения ден на Елизабет Втора пред двореца ще трябва да си купи билет на стойност 150 паунда (200 евро). Филипс, който е организатор на забавата, заяви,че тя ще бъде в„карнавална атмосфера“.

Повече от 600-те благотворителни фондации и организации, на които кралицата е патрон, ще могат да купят 9000 от билетите, като те ще имат право да продадат на аукциони с благотворителна цел 40 процента от тях. Останалите трябва да бъдат раздадени между членовете на организациите.
Филипс, който няма благородническа титла, ръководи британския клон на австралийската компания за организиране на събития Sports and Entertainment Limited.

Самият той заяви, че събитието, което организира в чест на баба си, не е с цел печалба и всички
uie бъдат дадени за благотворителност

„Това не е евтино упражнение. За щастие нашите корпоративни партньори осигуриха финансиране за по-голяма част от разходите“, каза той. Въпреки това британските медии не пропуснаха да наблегнат на високата цена на билетите „Дано е хубаво“ за тази цена, написа британското издание „Таймс“, като според негови експерти безплатно честване би било по-добър пиар.

Кралица Елизабет става на 90 години на 21 април, но обикновено празненствата, по официалното честване на рождените дни на монарха са през юни, припомнят експерти по кралските дела.
Рожденият ден ще бъде отбелязан със служба в катедралата „Сейнт Пол“ на 10 юни и с традиционен военен парад на следващия ден, добавя агенция още Франс прес.

В началото на годината Бъкингамският дворец публикува списъка с официалните подаръци, получени откралица Елизабет Втора от световните лидери през 2015 година, сред които фигурират украшения и домашно приготвено масло с мед от Мишел Обама.

Наистина е трудно да се подари нещо на жена, която си има всичко, отбелязва агенцията. Но в официалния списък на подаръците, получени от Нейно Величество, публикуван от Бъкингамския дворец, фигурират и доста изненадващи неща.

Вижте и

Сред тях безспорно фигурира комплектът, дарен на кралицата от Белия дом. В него са включени кутия с чай от върбинка, свещ, две малки бурканчета мед и буркан от домашно приготвено масло с мед, събран от градината на Белия дом. Тези подаръци Елизабет Втора получи по време визитата на първото семейство на САЩ във Великобритания през месец юни миналата година. Мишел Обама подари на британския монарх и сребърен буркан за мед на „Тифани“.

Сред другите нетрадиционни дарове се споменава и този на губернатора на Британските Вирджински острови – чанта от сол. Интересен е и подаръкът на германския президентЙоахим Гаук – марципан, изваян под формата на Бранденбургската врата .

Източник: БТА/ Любословие.БГ

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре