oktopodПоморийската полиция е успяла да идентифицира и издири нападателите на журналиста Стоян Тончев, който вчера разпространи фотоси на обезобразеното си лице.

„Извършителите на побоя са двама – задържани са в ареста и ще останат там за 24 часа“, съобщи източник за Флагман.БГ, пожелал анонимност. Те са местни лица, не са известни с криминални прояви. Това е станало още снощи, докато медиите призоваваха вътрешния министър Румяна Бъчварова да си свърши работата. В операцията по задържането са били включени и криминалисти от Областната дирекция. От пресцентъра на МВР-Бургас отказват категорично информация за самоличността на побойниците, както и за мотивите за зверското нападение.

Флагман.БГ съобщава, че е изяснен и поръчителят. Той също е бил задържан и разпитан, но е бил освободен.

Според настанения в Неврохирургия на МБАЛ-Бургас журналист, кървавата саморазправа с него е свързана със „засегнати интереси на много високо ниво“, както и че „Става дума за много пари“.

Екип на колеги от Флагман.БГ днес бе в Поморие и проведе собствено разследване. Според данните, които събраха 31-годишният Стоян Тончев е бил на гости у приятел. По непотвърдена информация той е напуснал малко преди полунощ жилищния блок, в който гостувал. Движил се от ул. „Сливница“, която представлява около 100-метров участък и е неосветена. След нея, за да се прибере у дома си на ул. „Солна“, той би трябвало да е пресякъл и ул. „Граф Игнатиев“ – тази улица е също много къса и неосветена. Самият Тончев не конкретизира на кое място точно е бил нападнат. Най-вероятно това е станало в една от тези две малки улички, а наказателният екип е имал предварителна информация какъв маршрут ще ползва жертвата.

„Става дума за много пари и засегнати интереси“, твърди журналистът. Призоваваме МВР и прокуратурата да изяснят дали това е истина

„Аз единия си го познавам“, са думи на пребития журланист Стоян Тончев, които снощи Нова тв излъчи по новините си. По наша информация жертвата е помогнала на полицаите, посочвайки името на единия от биячите.