bntОбществената телевизия дава 3.5 млн. лв. за техника покрай Евро 2016 и Рио 2016

Спортната 2016-та ще излезе солено от БНТ и българските данъкоплатци, научи Nbox. Обществената телевизия вече пусна две обществени поръчки, чиято цел е техническо обезпечаване и модерна визия при отразяването на Европейското първенство по футбол във Франция и Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

По-скъпата поръчка е за 3 250 000 лв. с ДДС и е за “Доставка на телевизионно оборудване за отразяване на Европейско първенство по футбол 2016 и Летни олимпийски игри 2016 в четири обособени позиции”. С тези пари БНТ ще си осигури “система за графичен анализ на футболните срещи”, ” Плейаут и преместване на видеоматериали за временното студио на БНТ, изградено в олимпийския ТВ комплекс в Бразилия”, “Съхранение и монтаж на видеоматериали за временното студио на БНТ, изградено в олимпийския ТВ комплекс в Бразилия” и “Инджест на видеоматериали за временното студио на БНТ, изградено в олимпийския ТВ комплекс в Бразилия”.

Освен това националната телевизия ще плати 240 000 лв. с ДДС за “Наемане на оптична свързаност между Франкфурт и БНТ София в периода на Летните олимпийски игри, Рио де Жанейро, Бразилия 2016 г.”.

Припомняме, че бюджетът на БНТ за 2016 г. е 65,1 млн. лева.