Сега четете
Преглед на печата- 15 Януари 2016

Преглед на печата- 15 Януари 2016

Press_1Ето как печатните издания отразяват вчерашните пререкания между премиера Бойко Борисов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, след като Панов обяви, че е получил съобщение от името на Борисов,  свързано с дебата на Висшия съдебен съвет по скандала „Яневагейт“.

24 ЧАСА почества в голям шрифт думите на премиера: „Не се месете в политиката, мен ме избраха милион българи.“ „Борисов разобличи Лозан Панов, че се меси в политиката. Отиде във ВСС след скандал, забъркан от шефа на ВКС“, пише МОНИТОР.

„Лозан Панов подари амнистия на престъпниците с тълкувателно решение на ВКС. Грабители, изнасилвачи, хулигани, автоджигити и други – с административни наказания, вместо да бъдат съдени по Наказателния кодекс“, твърди ТРУД.  „Борисов показно унизи Панов“, смята ДУМА.

КАПИТАЛ DAILY и СЕГА излизат с почти идентични заглавия: Съдебната власт „козирува на Борисов“.
„Безпрецедентната поява на премиера във Висшия съдебен съвет доведе до светкавично прекратяване на проверката на „Яневагейт“, отбелязва СЕГА. „Тежката зависимост на съдебната от изпълнителната власт и задкулисните маневри, които управляващите толкова упорито отричат, лъснаха вчера при безпрецедентния скандал с личното участие на премиера Бойко Борисов“, пише вестник СЕГА.

„В България разделението на властите е фиктивно до степен, в която премиерът, изглежда, си позволява да предупреждава председателя на Върховния касационен съд“, пише КАПИТАЛ DAILY.
Водата в София може да стигне до 5 лева и 50 ст. за кубик, пише СЕГА в репортаж от пресконференция на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Вижте и

Българите масово пият некачествена вода, в страната почти липсва изрядно ВиК дружество. В същото време „социално поносимата“ цена за София може да достигне 5,50 за кубик, заради по-високия среден доход на столичани.

Токът скача до 20 процента, твърди вестник ЗЕМЯ, цитирайки прогноза на президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с либерализирането на енергийния пазар. От КНСБ призоваха за решаване на казуса с американските ТЕЦ-ове преди освобождаването на цените.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре