Сега четете
Съдът в Германия обяви функцията Friend Finder във Facebook за незаконна

Съдът в Германия обяви функцията Friend Finder във Facebook за незаконна

facebookВърховният съд на Германия обяви за незаконна функция, която стимулира потребителите на Facebook да рекламират социалната мрежа на своите приятели.

Според съдиите, промоционалната функция Friend Finder съставлява „насилствена реклама“, с което съдът потвърждава решението на предните две инстанции по делото, заведено от Федерацията на немските потребителски организации през 2010 г.

Facebook функцията подканя потребителите да ѝ дадат разрешение да събере имейл адреси от списъка с приятели или контакти от съответния профил, което на свой ред позволява на социалната мрежа да изпраща покани на потребители, които не са членове на Facebook, приканвайки ги да се присъединят.

Съдът счита, че това е подвеждаща маркетингова практика – решение, което вече бе взето от местен съд в Берлин през 2012 г. и 2014 г., според който Facebook е нарушил немските закони за защита на личните данни и търговските практики. Освен това, властите считат, че компанията не е осведомила правилно потребителите за това как ще се използват събраните от тях данни.

Вижте и

„Ще проучим внимателно съдебното решение, за да видим как се отразява то на нашата политика“, казва говорителка на Facebook в германия.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре