Румяна-Арнаудова-220x132„Няма съмнение, че 18-годишният Тодор е използвал метален бокс”, съобщи в „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„На този етап доказателствата са такива, че Тодор е излязъл от автомобила си, отишъл е до мястото, където са се намирали двамата братя и между тях е възникнал словесен, а по-късно и физически сблъсък. Имало е взаимно нанасяне на удари”, обясни тя. Прокурор Румяна Арнаудова уточни, че по телата на двамата братя също има травматични наранявания. Става дума за разкъсно-порезни рани, уточни тя.

Прокурор Румяна Арнаудова обясни и защо първоначално повдигнатото обвинение на двамата братя беше за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена лека телесна повреда. “В рамките на първите 24 часа от разследването прокурорът имаше единствено доказателства, които обуславяха подобна правна квалификация. Нямахме заключение на аутопсията, имахме само описание на травматичните наранявания. Става дума за общо 28 охлузвания, а охлузванията представляват лека телесна повреда по смисъла на закона”, уточни тя. 

В петък съдът ще разгледа ще гледат мярката за неотклонение на двамата брятя  Десислав и Иван Дамянови, които бяха задържани за убийството на 18-годишния Тодор. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

В града пристигнаха експерти от ВМА, както и прокурори от Върховна касационна прокуратура. Те ще помагат да местните обвинители при разследването. На този етап, двамата братя, обвинени за убийството, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Нова телевизия, „Здравей, България”