Сега четете
Състезанието за „Най-креативно селфи“ на Animalia приключи

Състезанието за „Най-креативно селфи“ на Animalia приключи

Конкурсът за „Най-креативно селфи“, организиран от авторите на националното турне Animalia, приключи с томбола, в която един от победителите е Наталия Стефанова от гр. София. Тя позира до дивия заек от царството на Animalia и качи своето селфи във фейсбук страницата на изложбата, за да се включи в състезанието. То беше обявено със старта на турнето и донесе на Наталия още единNatalia Stefanova - BAS - Sofia Коледен подарък – оригиналния експонат на бика от галванична мед.

През 2015 г. младите автори Милена Радева и Илия Бояров представиха своята 3D енциклопеция от 47 научни илюстрации и малки пластики на животни в осем града в цялата страна, като в края на годината гостуваха и в централната сграда на Българската академия на науките с любезната подкрепа на община София. Милена и Илия приканиха всички посетители да се снимат до любим свой експонат, а двама от тях спечелиха оригинални творби.

Авторите вече работят върху следващия си голям съвместен проект – Animalia Aves (застрашените птици в България), който ще има за цел да трансформира пасивното знание за красотата на природата в активно самосъзнание за опазването на изчезващите и уязвими видове птици в страната. Може да следите как се развива той във фейсбук страницата на Animalia на адрес www.facebook.com/AnimaliaExhibition или на сайта www.animaliaexhibition.seimenus.com.

 

Вижте и

 

Националното турне Animalia е изцяло самофинансирано. Авторите изказват своите благодарности за моралната подкрепа на Община София, Община Варна, Община Русе, Община Велико Търново, Община Банкя, Община Пловдив, Община Пазарджик и Община Бургас, както и на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, сдружение „Зелени Балкани“, Винпром Русе, ARUNA PR Advisory, месечното издание за политическа култура ASPECTO и MIKA – онлайн списание за музика и лайфстайл.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре