domuschievАко е необходими, ще осигурим ресурс за награда на откриване на извършителите. Това заяви пред Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във връзка с работата на МВР по разкриването на убийството на бизнесмена Александър Антов.

Вчера работодателската организация излезе с остра декларация към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което настоява за бързо и ефективно разкриване на извършителите на престъплението. “Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР?”, написаха от КРИБ.

“Не съм съгласен с вас, че не сме си имали остри декларации”, каза Домусчиев в отговор на коментара, че КРИБ безпрецедентно излиза с подобна остра позиция. Бизнесменът даде пример с отношението на КРИБ към правителството на премиера Пламен Орешарски, когато работодателската организация е отказала “всякакъв диалог с правителството”.

Не искаме оставки сега и веднага, искаме резултати сега и веднага, а след това може да искаме, каза Кирил Домусчиев.

“Бяхме свидетели на едно изключително бездействие”, коментира той разследването на убийството на Антов.

В крайна сметка министърът е човекът, който трябва да си създаде екип от професионалисти, които да създават тези резултати. Нормално е да се обръщаме към министъра, каза Домусчиев.

“Факт е, че постоянно има показни разстрели. Имаше години на отвличания, кражби. Това нещо трябва да спре. Нормално е в един момент да кажем “Стига вече, писна ни”. За да може бизнесът да се развива, той иска да има сигурност”, обясни председателят на КРИБ.

Разкриваемостта на убийствата в България е около 90%”, заяви от своя страна Тома Биков, съветник на Румяна Бъчварова. Той заяви, че поръчковите се разкриват по-трудно, защото са извършвани от професионалисти и така е било навсякъде по света.

Според него постоянно се говори за оставка на вътрешния министър, тъй като има непрестанна съпротива срещу реформата в МВР.

Собственикът на модна къща “Агресия” Антов бе застрелян с два куршума на 8 януари. Стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е свикал вчера спешна оперативка за убийството на Александър Антов.

Нова телевизия, „Здравей, България”