Сега четете
Газова война?! Кой играе главната роля в нея и кои са сценаристите?

Газова война?! Кой играе главната роля в нея и кои са сценаристите?

Сашо-ДончевКаква ще е съдбата на доставките на „Овергаз” ще стане ясно в понеделник. Това каза изпълнителният директор на компанията Сашо Дончев, който говори за първи път пред медиите, откакто „Газпром” спря доставките за компанията му от 1 януари, а снабдяването на потребителите със синьо гориво пое общественият доставчик „Булгаргаз”, предаде Нова телевизия.

„Преди нова година станахме свидетели на някакъв фарс, който и до този момент не мога да разбера каква му беше целта. Аз не знам кои са сценаристите, но във всеки случай беше много лошо изиграно всичко. От нещо, което е ежедневие на технолозите, се направи проблем – също непонятно какъв”, заяви Дончев. Той отрече „Овергаз“ да има какъвто и да било конфликт с „Газпром”. „Нямам разговори с руските си партньори по простата причина, че те сега са във ваканция. В понеделник със сигурност ще имам разговори.

При всички случаи позицията на Европейската комисия ми е ясна и тя е в защита на конкуренцията, а не в защита на Сашо Дончев или „Овергаз”, поясни още той. Попитан дали настоящото правителство му оказва някакъв натиск, Дончев заяви: „Е, как, какво правеше министър-председателят в този водевил там?

Да се надяваме, че той не е сценарист, а че участва е очевидно”. Той става жертва на едни геополитическите процеси, а премиерът отново извлече ползи за себе си от тази криза. Това каза Антон Кутев от БСП. Опитват се да преразпределят пазара. Сашо Дончев е жертва. Те се опитват тръбите да ги прехвърлят в европейски или американски ръце, за да може бизнесът да е в силни компании. Дончев е прав, той няма задължения. Декларацията на Лютви Местан не е единствената причина за отстраняването на Лютви Местан . Глупав беше начина, по който той реагира. Местан трябваше да каже ключови места на пресконференцията.

Вижте и

Започна да подмята, и оттам заваляха много въпроси. Трябва да има анкетна комисия, за да се види дали е имало заплаха за живота му. Дали тя не идва от някой депутат от ДПС . Другото важно нещо е защо той отиде в турското посолство, уточни той. Проблемите водят до задълбочаваща се криза. Тежка тъга лъха отвсякъде. През тази година ще се стартира процес, който ще е негативен за България. Политиците не могат да се справят с нещата. Имаме две посоки към които трябва да тръгнем-икономиката и огромна ножица между бедността и богатството, каза той. БСП трябва да смени имиджа и посоката си, допълни Кутев.

По повод кризата в ДПС, журналистът Емил Кошлуков коментира, че на пресконференцията нищо не се е разбрало и е била прекалено театрална. Това преиграване идва в повече. Според него Местан се е заиграл с Турция. Той е поел прекалени ангажименти към Ердоган и Давутоглу и явно заиграването е прехвърлило мярката. Не ми е ясно защо този цирк трябваше да се разиграва на Коледа, посочи журналистът

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре