Сега четете
Шифърът на Местан

Шифърът на Местан

Koritarov_fault004 „За“ и „против“ Лютви Местан – в такова аналитично противоборство влязоха в ефира на bTV журналистът Георги Коритаров и евродепутатът Ангел Джамбазки.

След внезапното отстраняване на Местан не само от лидерската позиция в ДПС, но и от членство в партията, двамата застанаха на две противоположни страни.

За мен тази партия си остава незаконна и етническа, препотвърди за пореден път позицията си спрямо ДПС Джамбазки. Според него в всяка една партия у нас има място за представителите на един етнос, но събирането им в една партия е опасно, защото тя може да е проводник на чужди интереси.

Турция се намесва по три линии у нас. Когато български политик се скрие в чуждо посолство, това значи пряка намеса в българската политика, гласи тезата на евродепутата. Местан като лидер за него е равносилно на образа на купувач на цигански гласове.

За Коритаров пък Турция е приятел на България. Ако се срути ДПС, това няма да стане заради някакъв външен натиск, а заради двойно интелектуално предателство на апарата на партията – веднъж към Местан и веднъж към Доган, убеден е журналистът.

ДПС отказаха да проведат публични партийни дискусии по политиките на Местан. Ако го бяха направили, щяха сега да говорят просветено, а не с политически клишета, сочи тезата на Коритаров.

Той е убеден, че не е имало намеса на Турция в българския политически живот, що се отнася до скорошните събития в ДПС.

в и да се моли да се запази на мястото си политически лидер, отказа да повярва журналистът на намеците на Бойко Борисов, че турският му колега е звънял да лобира за Местан.

Местан като лидер се опита да прави просветена политика, ярка евроатлантическа политика, защити той бившият председател на ДПС.

Вижте и

В дебата се включи и Румен Миланов, бивш шеф на НСО, който коментира как и защо държавната охрана на Местан е свалена в деня, в който стана ясно, че политикът ще загуби позициите си.

Трудно е да се каже, че има политическа поръчка за НСО. За да се свали охрана, решение минава през отговорната комисия, която я е назначила, разясни генералът. Аз, ако се опасявам за живота си, щях да отида в първото РПУ, не в посолство, даде личен пример той.

bTV, „Тази събота“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре