Сега четете
Украински сайтове „разбиха“ руски самолет с 285 жертви

Украински сайтове „разбиха“ руски самолет с 285 жертви

Украински сайтове „разбиха“ руски самолет с 285 жертви (ОБНОВЕНА)

Няколко украински информационни сайта, сред които varota.com.ua. и newsdaily.org.ua, „разбиха“ руски самолет с 285 жертви! Поредна жестока трагедия обаче няма потвърждение нито от руските власти, нито от медиите в РСФСР. Според непотвърдената новина пътническият Airbus 330-300 на руската авиокомпания „Аерофлот“ се е разбил заради лошо време. Украинските онлайн агенции се позовават на китайски медии.

Дописката гласи, че самолетът е изчезнал от радара на няколко стотин километра от столицата на Китай – Пекин. Машината е изпълнявала рейс SU200 Москва – Пекин с 285 човека на борда. Самолетът е излетял вчера в 11,50 часа от аерогара „Шереметиево“ за аеропорта „Шоуду“ в Пекин, но около полунощ китайско време изчезнал. Предполага се, че се е разбил заради лошите метеорологични условия. Към мястото на трагедията са изпратени спасителни екипи.

Международото летище „Шоуду“ е най-голямото в Пекин, в цял Китай и е на второ място в света по брой обслужени пасажери. Разположено е на 20 км североизточно от центъра на китайската столица.

На 31 октомври 2015 г. Airbus А321 на руската компания $Когалимавиа“ с 224 души на борда се разби на Синайския полуостров в Египет. Самолетът изчезва от радарите 23 минути след като излита с руски туристи от египетския курорт Шарм ел Шейх на път за Санкт Петербург. Оцелели няма. Катастрофата се смята за най-голямата в историята на руската гражданска авиация.

Вижте и

Според Федералната служба за сигурност причината за катастрофата е бомба взривена на борда на самолета. Русия категорично определя случилото се като терористичен акт. Доказателствата за взривното устройство на борда са били открити от руските следователи по прибраните отломки от мястото на катастрофата.

Ако кошмарната новина се окаже истина, трагедията ще заеме челното място в печалната статистика.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре