Сега четете
Има ли Турция партия у нас? Каква ще е съдбата на Лютви Местан след ДПС?

Има ли Турция партия у нас? Каква ще е съдбата на Лютви Местан след ДПС?

kormanДПС е една холдингова корпорация, тя е мафиотска организация. Говори се за кауза, за идея – няма нищо подобно. Това каза Корман Исмаилов от Народна партия „Свобода и достойнство” в предаването „Тази сутрин” по bTV.

„В ДПС става една рокада – царят и топът си разменят местата. Царят става по-защитен, а топът се развива в играта”, допълни още Исмаилов. Според него Лютви Местан е помислил, че е „мажоритарен акционер в корпорацията ДПС”. По думите на Исмаилов почти никой от партията не е знаел до последно, че Местан ще бъде председател на партията. „Пак толкова не знаеха, че ще го отстрелят”, допълни Исмаилов.

„Тук имаме три фактора – факторът Доган, който се отдръпна, факторът Местан и един друг фактор – дипломат, който с много неадекватни действия си развя коня на терена на нашата страна”, каза Исмаилов. Той отказа да каже името на въпросния дипломат в ефир.

„Аз винаги съм имал един принцип – трябва да се спазва много добра дистанция с хората от бизнеса, медиите и дипломатите. Това ми е позволявало да бъда много адекватен във всяка една ситуация”, каза Исмаилов. По думите му в тази ситуация Лютви Местан не е спазил тези правила и това му е изиграло лоша шега.

„Толкова лъжи и клевети се изсипаха по него, дори по негов адрес. На моменти изпитах съжаление”, каза Исмаилов.

„Действията на Местан бяха тотално неадекватни, сигурно е бил заплашен или подплашен, за да търси сигурност в мисията”, каза Исмаилов по повод посещението на Местан в турското посолство.

Вижте и

На въпрос дали Турция ще превземе ДПС Корман Исмаилов отговори, че не смята така. „Всички фактори имат своите интереси в политиката. Много е важно да се поставят на масата. Турция има своите интереси за Балканите. Когато знаем конкретно техните интереси, можем да ги поставим на масата. Но със сигурност има и прикрити интереси”, допълни още Исмаилов.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре