vasil vasilevЦигуларят Васко Василев идва с тежката артилерия за концерта си в зала „Арена Армеец” на високосния” 29 февруари 2016 година.

С него пристигат солистът от Кралския балет Стивън Макрей от Австралия, барабанистът на Мадона и „Блек Сабат1′ фергъс Джеранд, пианистът от Япония Кейто Сайто. С него всъщност пианистите на концерта ще бъдат трима заедно с отколешната му дружка Памела Никълсън от Сингапур и Тони Ромеро от Испания, който пристига заедно с „Чамбао”. Останалите от фламенко чил групата са китаристът Тони Кантеро и перкусионистът Хуан Ередия. Оркестърът пък е сборна формация от Англия и България.

„Подготвям микс от фламенко, теми от опери, балет, буги-уги, Пиацола и филмова музика, за да има за всекиго по нещо от многобройната публика”, каза Васко.
Сред почитателите в залата ще бъде и приятелката му Томо, която ще дойде от Йокохама специално за концерта.

Спектакълът с този звезден състав ще бъде осъществен от професионален режисьор, който идва от Лондон. Васко прекара втората половина на 2015-а почти изцяло в Азия – първо на турне с кралската опера „Ковънт Гардън”, а след това със самостоятелни концерти в Япония и Китай. Вчера се завърна от Пекин в Лондон за поредица представления на Кралската опера до 18 февруари.

Зрителите на 29 февруари първи ще могат да си вземат допълнената с живота му през последните 5 години автобиографичната книга Vasko@45.