Сега четете
ЧЕЗ проведе образователна програма „За децата и Енергията“ в 4 училища

ЧЕЗ проведе образователна програма „За децата и Енергията“ в 4 училища

DSC_8316ЧЕЗ проведе образователна програма в 4 училища в София и Плевен. Повече от 100 ученици взеха участие в инициативата „За децата и енергията“, която се проведе в края на 2015 г.

В рамките на програмата служители на ЧЕЗ проведоха лекции на тема„Пътят на тока и как той стига до нашите домове“. Деца от 3 и 4 клас посетиха подстанция „Орион“ в София, където се запознаха със съоръжения на ЧЕЗ и как те функционират. По достъпен начин учениците научиха предимствата на професия енергетик. Те получиха полезни съвети как да се пазят от тока при игра в близост до електрически съоръжения. Ученици от 5 клас станаха свидетели на демонстрация за оказване на първа помощ на човек, пострадал от електрически ток. Всички деца получиха книжки с полезни съвети за безопасност при употреба на електричество.

„Важно е обучението на децата да започва от ранна възраст – от една страна, заради вродената детска любознателност, от друга – за да се научат да използват безопасно електроенергията и да знаят какви са опасностите от неразумното използване на уредите и съоръженията“, каза Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в ЧЕЗ Разпределение България, който е един от доброволците в програмата.

Вижте и

Образователната програма на ЧЕЗ „За децата и енергията“ е част от корпоративната социална отговорност на компанията. През 2014 г. близо 2700 деца от десет града на територията, обслужвана от ЧЕЗ, преминаха през обучения „Безопасно използване на електроенергията“ и „Енергийна ефективност и разумно използване на електроенергията“.

Пресцентър на ЧЕЗ България
моб. 0889105829
моб. 0888959248
е-mail: [email protected]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре