Сега четете
5 неща, които харизматичните хора правят по време на разговор

5 неща, които харизматичните хора правят по време на разговор

Hate-SpeechСъществува основателна причина, поради която Дженифър Лоурънс е една от най-популярните актриси днес. Тя не просто е умна и талантлива. Тя е харизматична. Дори когато пада на церемонията по раздаването на Оскар-ите.

„Вие, хора, стоите прави, защото се чувствате некомфортно от факта, че паднах и знаете колко излагащо е това, но ви благодаря“, пошегува се Дженифър, непосредствено след като беше на четири крака на червения килим.

„Харизматичните хора могат да предадат разнообразно емоционално съдържание, но това, което правят най-вече, е, че карат другите да ги изслушват“, казва Рут Шърман, треньор по говорене пред медии, чиито услуги използват много знаменитости.

„Този тип хора са интересни, независимо какво казват“, допълва тя.

Ако не сте по природа толкова очарователни като Лоурънс, има няколко начина, по които да наваксате. Представяме ви 5 начина да се превърнете в харизматични личности още в следващия разговор, който проведете.

1. Показвайте уязвимост

Вземете пример от случилото се с Лоурънс на наградите Оскар. Уязвимостта я направи да изглежда като напълно обичайно човешко същество. На работното място това означава, че е добра идея да споделяте усилията, които осъществяването на работните задачи ви костват.

Така хората ще ви идентифицират. Не си струва да се оплаквате. Съветваме ви да споделяте историята на работата си, която не е свързана с успеха.

„Великите лидери ще ви разкрият преди всичко моменти, в които са били най-борбени, когато са били уволнени, което ги е направило уязвими“, споделя Шърман. „Това се случва на всекиго“, допълва тя.

2. Използвайте хумор

Харизматичните хора добавят щипка хумор в разговора, без това да означава, че са шегаджии по принцип.

След Оскарите Лоурънс продължи да се смее на последвалото интервю с репортери. Когато я попитаха как се е подготвила за церемонията, тя отвърна: „Аз просто се събудих, пробвах роклята и ми стана, слава Богу! След това си взех душ“.

Шърман съветва да имаме дневник, в който да си водим бележки за смешни истории, които можем да използваме в разговори и презентации. Може да става дума за съвсем малки неща, които са ни се случили в живота.

Например, когато сме разлели кафе върху себе си още на първия работен ден на ново място.

3. Слушайте внимателно и с желание

Когато говорите с някого, всичко друго трябва да остане настрана. Оставете телефона си, избягвайте заглеждането към екрана на компютъра и други занимания, когато човекът, с когото предстои да говорите, влиза в офиса ви.

Вижте и

Ако очаквате позвъняване по телефона, предупредете събеседника си.

4. Използвайте ръцете си

Ръцете ви е желателно да придават на думите допълнително значение, отколкото да разсейват събеседника. Шърман съветва да не ги държите така, че да изглежда, че сте в неудобна позиция. Ако не сте от хората, които умеят да „говорят“ чрез ръцете, ок, просто ги отпуснете встрани на тялото си.

5. Осъществете визуален контакт

Поддържането на визуален контакт е добър начин да установите контрол над разговора. Не се зазяпвайте обаче. Така ще изглеждате агресивни, отколкото подканващи.

Гледането в пода за дълъг период от време или край събеседника е начин да покажете, че сте срамежливи и неуверени.

Позволено е от време на време, за баланс, да поглеждате встрани, но след това отново възстановете визуалния контакт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре