Сега четете
Симеон Василев

Симеон Василев

Симеон ВасилевВасилев е български журналист. Завършва немска езикова гимназия в гр. Хасково и българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“където и работи по-късно. Специализира германистика в университета „Мартин Лутер“ вГермания и журналистика в университета в Кардиф в Уелс.

В БНТ е работил като международен редактор, зам.директор „Новини“ на Канал 1, програмен директор на Канал 1, политически коментатор, директор „Информация“ и кореспондент в Бон и Берлин.

Един от създателите на телевизия „Европа“. Автор е на предаването за международна политика „Световният гамбит“ и на документалните филми „Сигурност и сътрудничество“ (1994 г.), „Унгария-1994 г.“, „Германският избор“ (1998 г.), „Стената“ (1999 г.), „Денят 11 септември…“ (2002 г., „България в света на ООН-една дипломатическа хроника“ (2004 г.) и др. Има три книги – „Световният гамбит“ (2001 г.) и „Глобализираният абсурд“ (2003 г.),“Версия „Международна политика“(2005 г.). Поддържа авторска рубрика за международна политика във в. Банкер. Публикува в българския и международен печат.

[spider_facebook id=“1“]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре