Сега четете
Преглед на печата на 23.12.2015 г.

Преглед на печата на 23.12.2015 г.

pressЕдин от секторите в българската икономика, които все още се развиват в някаква степен, е този на средноголемите производства. И най вече тези, които се занимават с асемблираща дейност или с производство на части и елементи за крайни технически изделия. Голямото предизвикателство за тях обаче е, че броят на младите хора с добри инженерни познания е ограничен и крайно недостатъчен за нуждите на българската индустрия. Част от тях много по-бързо и с по-голямо желание се реализират в чужбина. А за да задържим инвеститорите в България и да привличаме нови, имаме нужда от млади, енергични професионалисти, които да могат да участват адекватно във вземането на решения и поемането на отговорности.

Политиците виждат предсрочен вот, но социолозите – не
В. Сега
Прогнозите за предсрочен вот, за който говорят трима партийни лидери – Радан Кънев, Лютви Местан и Михаил Миков, сериозно се разминават с тези на социолози и политилози. Според политическите анализатори темата е по-скоро в мислите на желаещите да ги предизвикат, отколкото да е наистина „на масата“. Общата оценка е, че силите на желаещите нови избори не достигат на фона на възможностите, които премиерът Бойко Борисов има да маневрира в този парламент.

Доган: ЕС и страните членки не знаят какво правят
В. Сега
„За първи път съм притеснен, въпреки че по природа съм оптимист… Тревожно е, че Европейският съюз и страните членки първо не знаят какво да правят, второ, ако правят нещо, го правят съвсем формално, и трето – ако решат „да се освободят“ от евроидеята и евростратегията за интеграция, не знаят как да го направят и какво следва след това.“ Това е казал почетният председател на ДПС Ахмед Доган на коледното тържество на елита на движението в Бояна. Речта на Доган бе разпространена от пресцентъра на движението вчера.

РБ иска от ГЕРБ: Намаляване цената на тока
В. Стандарт
Приемане до март на антикорупционния закон на Меглена Кунева и Закона за съдебната власт, намаляване с 10% на разходите в държавната енергетика с очакван ефект падане на цената на тока и приоритетно финансиране на Северозападния регион. Това са само част от предложенията на реформаторите, които те са заложили в своя проект за анекс към коалиционното споразумение с ГЕРБ, научи „Стандарт“.

Вижте и

Обявяват през януари конкурса за нов главен архитект на София
В. Новинар
Очакваният с голям интерес конкурс за избор на нов главен архитект на София ще бъде обявен през януари. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. В момента в общината подготвят документацията за състезанието и довършват проекта за новата длъжностна характеристика на този, който ще седне в стола на Петър Диков. Той обяви преди месец, че на 9 февруари се оттегля от поста на главен архитект, който заема в продължение на 10 години. Конкурсът ще се проведе под формата на публична защита на концепциите на кандидатите, изтъкна кметът.

Любословие по investor.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре