fermataФиналът на „Фермата” разби ефира и се превърна в найгледаното тв шоу този сезон. Над 1,4 милиона души избраха в неделната вечер да проследят последния епизод на риалитито. Това са 53,5 на сто от всички зрители, съобщиха от Би Ти Ви. Дори и в най-гледаната медия в България този рейтинг е рекорд. Няма риалити в историята на българската телевизия, което да е гледано от такъв огромен процент зрители, похвалиха се от екипа. Наред с огромната гледаемост на „фермата”, постигната от екипа на Иван Христов и Андрей Арнаудов, беше поставен и рекорд в зрителското гласуване

На телефона на риалитито са получени цели 122 000 есемеса, в които зрителите са посочили кой от финалистите – Симеон, Нора и Райно, предпочитат да грабне победата. Това също е рекорд – за сравнение, на финала на „Биг Брадър” по конкурентната Нова тв гласа си с есемес дадоха едва 15 000 души. От години в българския ефир не е имало толкова масово гласуване, коментират в средите на телевизионерите. Между другото това не е единственият рекорд, поставен в неделната вечер. За първи път има толкова безапелационен победител. 50-годишният Райно Узунов, който е родом от старозагорското село Елхово, получи цели 84 на сто от зрителския вот и грабна наградата от 100 000 лева. Това го прави безспорен победител в шоуто и любимец на българския народ, защото означава, че за него гласа си са пуснали над 100 хиляди души.

„Успехът на Райно е безпрецедентен. След този вот едва ли ще има участник във „фермата”, който би оспорил победата му”, коментират в шоуто. Рейтингите на предаването са повод за Иван и Андрей да изиграят танца на радостта, тъй като са доказателство, че са си свършили работата идеално. Още по-сериозна причина да празнуват обаче им дава решението на Би Ти Ви, че първият сезон на риалитито няма да бъде единствен. Още с приключването на „фермата 1″ започнаха записвания за кастингите за „фермата 2″. Според запознати догодина продуцентите планират шоуто да е изцяло на живо, а в него да участват и знаменитости.

Райно УзуновПобедителят от „Фермата” коледува с гайда
Със 100 000 Райно Узунов ще строи дом и ще помогне на болния Ивайло
Дата: 22.12.2015 00:01
Източник: Стандарт – стр. 24; 25

Райно Узунов, найпозитивният участник във “фермата”, победи в първия сезон на доста по-смисленото от другите формати риалити. Строителят от Стара Загора събра 84 процента от вота на зрителите, натрупа най-много точки и от гласовете на съквартирантите си и се справи отлично със задачите от игрите на финалистите. Наградата от 100 000 лева му бе връчена от главния изпълнителен директор bTV Media group Павел Станчев, който обяви и кастингите за втория сезон.
“Победата до известна степен беше очаквана. След като чух името си, първо благодарих на Господ”, каза Райно в “Тази сутрин”. Той призна, че през цялото време се е старал да се изолира от стратегиите, тъй като не са му присърце. “Достатъчно грижи имаше около животните и около задачите, които бай Георги ни спускаше в изобилие. Някои си мислеха, че едва ли не друг е длъжен да ги “носи” през цялото време, а те да си правят схемите. 10 000 лева е най-голямата сума, която съм държал в ръцете си досега. Теглих кредит преди години, за да си купя стара кола, която и до днес карам. Тези 100 000 по никакъв начин няма да замъглят съзнанието ми. Част от тях ще дам за лечението на Ивайло, сина на Митко Господинов, с когото се сприятелих тук”, допълни още късметлията.

Райно от 35 години свири на гайда и е член на коледарския състав в чека на Райно Узунов родното му село Елхово. “Групата вече ме чака за ритуала на 24 декември. Най-големият в нея е моят 19-годишен син, има и първолаци. Музи ката е състояние на духа в момента, в който я произвеждаш. Тя те издава – каквото е вътре, такова излиза. Гайдата и нравите са наследство от баща ми и дядо ми”, разказва строителят.

Райно ще строи нов дом за семейството си – със съпругата му имат и дъщеря на 17. “Аз съм си старомоден. Те, младите, моя свят не го разбират. Не са го живели. Скъсала се е връзката между поколенията. Не могат да се посветят на моите ценности, а и не се и опитват. И ме боли от това. Съветът, който давам на децата си, е да имат добро отношение към хората. Уча ги, че човек с човек се събира, планина с планината не. Тъй бях възпитан аз. Липсва ми това време”, разказваше Райно на останалите фермери по време на шоуто.

Над милион и 400 хиляди проследиха финала на “фермата” в неделя вечер. Напрегнатите обрати задържаха 53.5 на сто от зрителите пред екрана на bTV. Това доближи гледаемостта до рекордна. Рекорден беше и зрителският вот, който натежа за избора на победителя.