pvolginЗаплахите за глоби от СЕМ доведоха до крайните мерки

Предаването “Деконструкция” на Петър Волгин е свалено от ефира на Българското национално радио. Това съобщи самият водещ във фейсбук.

Крайните мерки идват след заканите на СЕМ, че медията ще бъде глобена заради съдържанието на авторското предаване. Според регулаторния орган в него липса плуларизъм на мненията, което било недопустимо за продукт на обществена медия.

Ето и какво написа самият Волгин във фейсбук:

“Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването “Деконструкция”. Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така – властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно. Ако можеха да мислят, щаха да видят, че с подобни мракобесни действия постигат цели, напълно противоположни на желаните от тях. Всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си. Разбира се, лакеите на управляващите ги чака същата съдба. Изобщо екипът на “Деконструкция” е убеден, че битката едва сега започва и че “победа будет за нами”.