Сега четете
Литекс ще обжалва изхвърлянето от „А“ група

Литекс ще обжалва изхвърлянето от „А“ група

bfsРъководството на Литекс ще обжалва наказанието – изхвърляне от А група заради изваждането на отбора в мача с Левски на „Герена“, което беше наложено на „оранжевите“ от Дисциплинарната комисия.
Клубът от Ловеч има надежда за помилване, като вече са изпратили формалния си протест до Апелативната комисия.
Ако тя остане непреклонна, Литекс ще се жалва директно до Изпълкома, който планира да се събере преди Коледа.
Искането ще е за промяна на член 28 в дисциплинарния правилник на БФС, който постановява изваждане от групата за такова провинение.
Възможно е да се търси изменение на нормативната уредба в посока „първо нарушение да не се санкционира най-строго“.
В настоящата наредба липсва ясно указание в коя група трябва да играе изваденият отбор, но пише, че администриращият орган решава къде да продължи участието си Литекс.
Дали от БФС не могат да се позоват именно на този член и да решат, че „оранжевите“ трябва да продължат в „А“ група, ще стане ясно на предстоящия Изпълком.
Вчера вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че според него наказанието на Литекс за изваждането на отбора от терена в мача с Левски е прекалено тежко.
„Моето мнение е, че тази санкция е прекалено сурова, но за да се отмени трябва да се промени правилника. Другата седмица имаме Изпълком, но не мога да ви кажа какви решения ще бъдат взети. Там сме 15 души членове, които ще обсъдим казуса и ще вземем решение. Освен Литекс ще се обсъждат и всички останали теми, поставени на масата“, заяви шефът на БФС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре