Сега четете
Политически игри. Ще се промени ли коалиционното споразумение?

Политически игри. Ще се промени ли коалиционното споразумение?

Любен ПетровЕмоцията, която беше покрай промените в Конституцията, трябва да отмине, препоръча зам.-министърът на икономиката Любен Петров. „За нас от СДС най-важното е стабилността. Бизнесът в България иска стабилност, иска предвидимост“, посочи той.

„Да, съдебната реформа е от изключителна важност за българския бизнес, тя е от изключителна важност и за реформата, която трябва да се случи, и за имиджа на България пред Европейския съюз и света. Но така или иначе тази реформа не е само еднократен акт, не е само едно гласуване на Конституцията. Оттук нататък предстоят нови закони, които са от изключителна важност и ако ние подходим емоционално и ако всичко при нас е черно и бяло, тогава рискуваме да изгубим посока и реформата ще се размие някъде по пътя“, каза зам.-министърът.

Той призова колегите от Реформаторския блок да не се поддават на емоция, а да търсят прагматични решения. „Прагматичното решение е, че СДС в рамките на Реформаторския блок още от самото началото на този проблем казахме, че ние твърдо стоим зад стабилността на правителството, за продължаване на реформите“, заяви Петров. Той подчерта, че има реформи, които са повече от четири години. Такава, според него, е образователната реформа. „Няма как да се случи една промяна в образователната система за четири години“.

Вижте и

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре