zelenogorskiПо-важното ми качество в момента е на съпредседател на ПГ на Реформаторския блок. Това обяви в ефира на Нова телевизия Найден Зеленогорски от ДБГ.

Според него първо трябва да се търси мнението на симпатизантите на десните, преди да се вземе решение. Силно се надявам да намерим път да си останем Реформаторски блок, Зеленегорски. Можем да постигнем повече в управление – ако в следващите шест месеца видим дали ще има напредък по определени реформи, като антикорупционния закон, добави той, посочвайки точно инициативата на Кунева.

Ако идеята е да има разединен Блок, този филм съм го гледал – никой не влиза в парламента и ГЕРБ има по-голямо мнозинство, посочи Зеленогорски. Не бих подкрепил действията да се изправяш с мегафон и да викаш на Петър Москов „предател” с мегафон.

Честно казано бих постъпил по друг начин, не като колегите от ДСБ. Първо бих предложил да обсъдим вътрешно нещата – някой например питал ли е кметовете ни какво мислят? Не бих искал да съдя Радан Кънев – чух се с кметовете на Добрич, на Монтана, те смятат, че Реформаторите трябва да останем в управлението, подчерта Зеленгороски.

Очевидно е, че е по-голямо напрежението между ГЕРБ и Реформаторите – аз трябваше да се извинявам за победата ни в Плевен, г-н Борисов ме помоли да го сторя, заяви с горчивина Зеленогорски. Какъв беше проблемът сега да бъде поставен на масата в Реформаторския блок, да го гласуваме с две трети мнозинство решение, какъвто е механизмът, попита Зеленогорски.
И Зеленогорски посочи, че Христо Иванов е министър на ГЕРБ – по думите на Румяна Бъчварова и на Бойко Борисов.

Нова телевизия, „Здравей, България”