Сега четете
US фирма предлага застраховка „онлайн трол“

US фирма предлага застраховка „онлайн трол“

two trollsАмериканска застрахователна компания въвежда застраховка срещу онлайн троловете, за предпазване на потребителите от бандитите зад клавиатурата, съобщи „Бизнес Инсайдер“.
Компанията, която е една от наи-големите в САЩ, се задължава да изплати на клиента 75 000 долара в случай на интернет тормоз и измама.

Клиентите ще получават професионална консултация как да избегнат травмите от онлайн насилието и как да осъдяттези, които ги тормозят. Новаторите ще наемат ПР консултанти, които да се грижат за репутацията на клиента в мрежата след такава атака. Ще наемат и киберексперти по сигурността за борба срещу хакери. Те ще търсят престъпниците чрез интернет и ще работят с полицията за тяхното залавяне.

Представители на компанията казват, че от застраховката се интересуват най-вече родители, които са изплашени за действията на децата си пред компютрите. Друг тип клиенти са уволнени от работа или са затруднени в офиса, защото са станали жертви на кибератаки.

Вижте и

Хакерските нападения и онлайн тормозът стават все по-сериозни проблеми. Статистика за Велико-британия сочи, че 20% от тийнейджърите там са попаднали под ударите на онлайн насилие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре