two trollsАмериканска застрахователна компания въвежда застраховка срещу онлайн троловете, за предпазване на потребителите от бандитите зад клавиатурата, съобщи „Бизнес Инсайдер”.
Компанията, която е една от наи-големите в САЩ, се задължава да изплати на клиента 75 000 долара в случай на интернет тормоз и измама.

Клиентите ще получават професионална консултация как да избегнат травмите от онлайн насилието и как да осъдяттези, които ги тормозят. Новаторите ще наемат ПР консултанти, които да се грижат за репутацията на клиента в мрежата след такава атака. Ще наемат и киберексперти по сигурността за борба срещу хакери. Те ще търсят престъпниците чрез интернет и ще работят с полицията за тяхното залавяне.

Представители на компанията казват, че от застраховката се интересуват най-вече родители, които са изплашени за действията на децата си пред компютрите. Друг тип клиенти са уволнени от работа или са затруднени в офиса, защото са станали жертви на кибератаки.

Хакерските нападения и онлайн тормозът стават все по-сериозни проблеми. Статистика за Велико-британия сочи, че 20% от тийнейджърите там са попаднали под ударите на онлайн насилие.