Сега четете
Вежди Рашидов

Вежди Рашидов

Вежди РашидовВежди Рашидов е роден на 14 декември 1951 г. в град Димитровград, България. Когато е на 2-годишна възраст, заминава с родителите си за Хасково. Майка му, известната певица Кадрие Летифова, умира, когато той е в 4 клас. До седми клас учи и живее в сиропиталището в село Студен кладенец. Кандидатства в Художествената гимназия в София, но не издържа приемния изпит. Баща му го праща в Мадан, в техникума по минна електромеханика. На следващата година го приемат в Художествената гимназия в София.

През последните години Вежди Рашидов се изявява като общественик и заема позиции по политически и социални теми. Въпреки че е етнически турчин, той често критикува върхушката на партията Движение за права и свободи (ДПС).

По повод на рождения си ден на 14 декември 1996 г. е награден от собственика на Мултигруп Илия Павлов с титлата „главен мултак на републиката“.

По случа петдесетата му годишнина, през май 2002 г., Рашидов е награден с орден „Стара планина“.

През 2006 г. чества 30 години на професионалното си поприще. За това време е направил над 40 изложби в България и чужбина.

В Кърджали води листа и е мажоритарен кандидат на ПП ГЕРБ на изборите за Народно събрание, проведени на 5 юли 2009 г. Избран е за депутат в 41 Народно събрание. От 27 юли 2009 г. е министър на културата.

През 2015 година организира след 5-годишна подготвителна работа изложба на български културни ценности в Лувъра. Мероприятието е успех във френската столица, но поражда скандал в София заради въпроси като командировъчни на журналисти и хонорар на хорист.

Вижте и

В момента се лекува в немска болница, като разкри следното : Вече се знае, че съдбата ми поднесе тежка диагноза и в момента съм при много добри специалисти. Лекуват ме с много прецизна техника. Водя много голяма битка за преодоляване на болестта. Това сподели на връх рождения си ден ексклузивно пред вестник „24 часа“ министърът на културата Вежди Рашидов от болницата в Берлин. Той е там от 2 месеца. Лекарите са убедени, че само седмица след личния си празник днес, 14 декември, Вежди Рашидов ще се върне здрав у нас след лечение  на възли на гласовите струни.

сн. Булфото

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре