Сега четете
БТА с нов регионален пресклуб

БТА с нов регионален пресклуб

bta-lbslПървият регионален пресклуб на Българската телеграфна агенция /БТА/ извън България беше открит в Босилеград, Западните покрайнини. Пресклуба на БТА откри генералният директор на агенцията Максим Минчев, а на откриването бяха депутатът от ВМРО Юлиян Ангелов /ВМРО/, Юлиян Китипов – втори секретар на Посолството на Р България в Белград, жители на Босилеград, гости от България.

Това е тринайсетият пресклуб на БТА и първи извън границата на България. Искрено се надявам, че с тази нова българска културно-информационна точка ще имаме възможността да засилим двупосочния обмен на информация от и към Западните покрайнини и България и да направим повече хора съпричастни с това, което се случва тук, каза на откриването генералният директор на БТА Максим Минчев. Той посочи, че една от целите на новата информационна точка в Западните покрайнини ще бъде да направи възможно това все повече българи да знаят какви са проблемите на нашите сънародници, както и да се търсят възможностите за тяхното решаване.

С пресклуба си БТА не просто разширява географията на своята дейност и представителство, а и показва отношение към съдбата на българите в Западните покрайнини. За изграждането и функционирането на новия медиен център БТА сътрудничи с местната неправителствена организация сдружение „Група на либерални, амбициозни и солидарни“ /“ГЛАС“/.

Ще се опитаме да дадем повече гласност за проблемите, които имат българите в Западните покрайнини, и се надявам, че тези проблеми ще бъдат чути, каза председателят сдружение „ГЛАС“ Александър Димитров. Малкият Босилеград едва ли има капацитета да дава урок на някого, но аз обещавам, че ще бъдем твърдо зад позицията на истината, допълни Димитров.
Генералният директор на БТА припомни, че преди няколко години в Босилеград беше открита изложбата „Родени свободни“, която показва пътя на българската журналистика от Българското възраждане до днес.

БТА винаги ще подпомага и един уникален великденски фестивал, на който участват български деца от всички краища на света, каза Максим Минчев. За тази подкрепа на Агенцията досега, той получи и плакет, като знак на благодарност.

Вижте и

Една граница не може да раздели един народ, категорични бяха участниците в събитието, което беше наречено „исторически момент“ от представителя на посолството ни в Белград. Депутатът от ВМРО Юлиян Ангелов посочи, че досега БТА се е доказала като медията с най-патриотични инициативи, свързани с българщината. „Малко медии за съжаление правят това, което прави Агенцията“, каза Ангелов и допълни, че тази инициатива ще направи наистина така, че хората от двете страни на границата да се познават и да си помагат по-добре.

Сътрудничеството ни с БТА не е от днес, то е от годините назад, така, че се надявам с откриването на този клуб ставащото тук да достигне до все повече хора в България и което е още по-важно до институциите, за да могат да коригират поведението си спрямо българите в Западните покрайнини, каза председателят на Културно-информационния център „Босилеград“ Иван Николов.
Източник: Босилеград/Елица Иванова, БТА/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре