Представиха новия туристически филм „Велико Търново в сърцето на историята“

На 12 декември 2015 г.  в кино „Арена“ в Mall Велико Търново бе премиерата на новия туристически филм „Велико Търново в сърцето на историята“. Спиращи дъха панорамни кадри на най-красивия български град, вълнуваща разходка през богатото историческо минало на старата столица и нейния съвременен, динамичен дух и културен живот видяха зриелите на първата прожекция.

Туристически гит е актьорът Юлиан Вергив, който започва филмовия разказ за Велико Търново с непринуденото и подканващо „Обичам да пия кафето си на Самоводската чаршия“ от емблематичната Улица на занаятите в град „Определям се като краен пътешественик и оптимист и затова се включих в екипа на филма. Това са млади хора, които успяха да уловят истинската магия на Велико Търново“ , сподели Юлиан Вергов след премиерата, на която присъстваха и създателите на филма от Black Stamp Studio.

Филмът „Велико Търново в сърцето на историята“ е проект на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“  и Black Stamp Studio. Продължителността му е 27 минути, а снимките са правени повече от 12 месеца. Те обхващат всички сезони и всички празници, така че публиката да види най-интересното от града, случващо се през годината.

Вижте и

Режисьор на лентата е Калоян Николов, сценарист – Димитър Григоров, оператор – Павлин Гроздев, а музиката е на Давид Коканчев. „Филмът впечатлява с използваните  нови технологии, уловените детайли и мащабността си“, смята изпълнителният продуцент Станислав Вълканов. „Велико Търново в сърцето на историята“ ще има премиера в началото на следващата година в София, а след това ще представя града на международни туристически изложения, борси и филмови фести1вали у нас и в чужбина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре