Сега четете
40-годишнина от създаването на РТВЦ – Благоевград

40-годишнина от създаването на РТВЦ – Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на концерта по повод 40 години от основаването на РТВЦ- Благоевград. Пред препълнена зала в ДТ „Никола Вапцаров“, той пожела на медията повече добри новини, множество реализирани продукции и никога да не слизат от върха.

„40 години в историята не са много, но за тези 40 години Вие направихте много. Утвърдихте се като обективна и професионална медия. За всичките тези години доказахте, че сте център, който създава, който твори, който образова, който съхранява нашите ценности и традиции и който има значителен принос за българската култура. За всички тези години хората Ви обикнаха и станахте нашата телевизия. За Общината Вие сте и добрият партньор, безпристрастният коректив и строгият съдник, за което благодаря“, каза в част от словото си д-р Атанас Камбитов.

На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, областният управител Бисер Михайлов. Да уважат годишнината от създаване на РТВЦ в Благоевград пристигна и част от ръководството на БНТ, начело с Генералния директор на телевизията Вяра Анкова. Всички бяха приветствани от директора на РТВЦ – Благоевград Валери Яков, който представи част от историята и дейността на медията и пожела още много успешни години. Ансамбъл Пирин“ поздрави празнуващите и гостите със свои изпълнения и предизвика нестихващи аплодисменти за програмата.

По повод 40-годишнината на РТВЦ в Благоевград пристигна и един от най-популярните български джаз и поп вокалисти Васил Петров или известен още като българският Франк Синатра. Той, заедно с Биг Бенд – Благоевград и солистката Христина Палева буквално вдигнаха публиката на крака. Сред изпълненията на великия Васил Петров бе и песента „New York, New York „, с която той поздрави жителите на Благоевград и сравни областния център с града в САЩ. „Предстои да чуете песен за един град, който много прилича по форма и съдържание на този, в който се намираме в момента“, каза преди изпълнението си Васил Петров, с което предизвика бурни аплодисменти.
Програмата завърши с църковното песнопение „На многая лета“, с която се пожелават дълги години живот и благополучие.

Вижте и

Любословиe.БГ  по http://blagoevgrad.info/ сн. blagoevgrad.info

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре