Сега четете
Стратегии и приоритети във външната политика след терористичните атаки във френската столица – за сигурността на границите ни

Стратегии и приоритети във външната политика след терористичните атаки във френската столица – за сигурността на границите ни

daniel mitovСлед 16 години беше време британски премиер да посети България. Визитата дълго беше подготвяна и се осъществи в изключително трудна обстановка, за което сме изключително доволно, каза в “Денят започва“ външният министър Даниел Митов в коментара си за външнополитическа обстановката през последния месец.

“Не можем да си представим ЕС без Великобритания в него. Аз мисля, че британският народ и британското правителство ще направят всичко възможно, така че част от планираните реформи да бъдат прокарани и да се върви напред – от една страна, а от друга – ще се преосмисли начинът, по който Великобритания гледа на ЕС в момента”, коментира дипломат номер 1 предстоящия референдум във Великобритания за еврочленството на страната. Според него българо-британските отношения са “прекрасни” и “ние сме важен партньор за Великобритания в настоящата ситуация, в която Европа се бори с тежки проблеми по отношение на своята сигурност, борбата с тероризма, с миграционните потоци”. “Ние сме фронтова държава, държава на първа линия, която си изпълнява задълженията прекрасно в това отношение, и това беше признато и казано много ясно”, подчерта Митов.

Той подчерта, че на срещата на външните министри на НАТО в Брюксел са се случи няколко важни неща – покана към Черна гора за начало на преговори за членство, приемането на първоначална стратегия за борба с хибридните заплахи, провеждането на съвет НАТО – Украйна.

Вижте и

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре