Сега четете
Преглед на печата, 3 декември

Преглед на печата, 3 декември

pressНай-после общината във Варна направи нещо правилно: Сложиха ограда на кръстовището убиец до автогарата. Тя е между двете платна на бул. „Владислав“. Решетката спира възможността за ляв завой откъм частната автогара, с което намалява опасността от катастрофи на мястото. Тук имаше няколко смъртни случая в последните години. Заради новата ограда, поставена от 30 ноември, се създава промяна в организацията на движението в района, съобщава petel.bg.

Над 350 неравноправни клаузи в договори на фирми за бързи кредити е открила при проверки Комисията за защита на потребителите (КЗП), съобщи председателят ѝ Димитър Маргаритов. Експерти превеждат “неравноправни клаузи” в официалния език на Маргаритов като “уловки”, които поставят потребителя в неизгодна ситуация. Те могат да се крият в общите условия, допълнителните споразумения и въобще във всеки текст и с най-малкия шрифт. Според проучвания всеки пети българин тегли кредит, за да посрещне Коледа и Нова година, пише в. „24 часа“.

Чудовището ХИВ ще бъде победено до 2030 г. За последните 15 г. мащабът на епидемията се е свил с 35%. Чарли Шийн и още 15,8 млн. по света разчитат на антиретровирусната терапия. Победата над „чудовището“ ХИВ е близо. Светът е на крачка от това да спре епидемията до 2030 г. Според Програмата на ООН UNAIDS, в следващите 15 г. в световен мащаб ще бъдат предотвратени 28 млн. новооткрити случаи, съобщи в. „Стандарт“.

Турция е основният получател на петрол от територия под контрола на „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия и Ирак, обяви руското министерство на отбраната, като илюстрира твърденията си със сателитни снимки. Зам.-министърът Анатолий Антонов твърди, че в престъпната търговия било замесено висшето ръководство на Турция, посочвайки президента Реджеп Ердоган и семейството му. На територията на южната ни съседка от Сирия и Ирак ежедневно влизали необезпокоявани хиляди цистерни с гориво. „Лицата на турските ръководители са оцапани целите с петрол“, каза Антонов за в. „Труд“.

Вижте и

Мигранти масово насилват европейски ученички. Близо до финландския център за прием на бежанци в град Хейнола двама пияни мъже нападнали непълнолетна ученичка. Мигрантите, родната страна на които се скрива от полицията, за да се избегне възникването на протести от местните жители, отначало ударили момичето, а след това се опитали да я изнасилят. На територията на лагера живеят бежанци от Афганистан, Пакистан, Сирия, Либия. Освен това сред тях има много млади мъже, които постоянно заявяват, че им е скучно, независимо от безплатното им хранене и даваните им джобни пари, съобщава в. „Новинар“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре