Сега четете
Неделен преглед на печата

Неделен преглед на печата

newspaperОръжейна компания купила сръбския завод за стъкло на Цветан Василев

Търговец на оръжие е купил от Цветан Василев сръбската фабрика за стъкло за 5 милиона евро. Това твърди в. „Блиц“.

Според белградския вестник компанията ЦПР Импекс, която се занимава с оръжеен бизнес, е купила 56% от завода в Парачин от българската фирма „Глас индъстри“ на Цветан Василев за 5 милиона евро и планира скоро да придобие и останалите 44%. Новият собственик възнамерявал да свие персонала и да разшири производствената гама.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 милиона евро на банки и на държавни предприятия и сметките й са блокирани от почти година. Твърдеше се, че сръбското правителство се готви да национализира собствеността на българския банкер заради неплатени сметки.
Сирия.
„Труд“:
Министър Ненчев: До 1000 военни могат да се изпратят на границата
До 1000 военни могат да се изпратят на границата, ако се наложи“, коментира в студиото на Нова телевизия министърът на отбраната Николай Ненчев. Той очаква нова вълна от бежанци от Сирия, включително и към България.
„Напрежението в Сирия ескалира, което би следвало да доведе до засилване на бежанската вълна, включително и към България, но ние сме готови за всичко, ако е необходимо, бихме могли за часове да увеличим многократно военнослужещите по границата, бихме могли да изпратим до 1000 военнослужещи на границата“, заяви Ненчев.
„Без сухопътна акция в Сирия няма да се размине. На този етап от нас не е искано да участваме в нещо подобно. Теоретично е възможно страната ни да участва в сухопътна операция в Сирия, но нямаме такъв казус. Ако такъв казус се появи, ще разговаряме тогава“, уточни военни
Удар.
„Новинар“:
Удариха престъпна група, правила фалшиви паспорти на мигранти
Спецполицаи удариха престъпна група за изготвяне на фалшиви паспорти и прибраха петима от участниците в бандата.
Специализираната акция на ГДБОП е проведена в петък, 26 ноември. Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения срещу петима участници в организираната престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални мигранти. Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани в София и Велико Търново, предаде БГНЕС.
Убийство.
„24 Часа“:
Убиха 20-годишен след дискотека в Девня
Безжизненото тяло на 20-годишен мъж и един ранен младеж са открити в събота сутринта в квартал “Повеляново” – Девня. Убийството е извършено с нож, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева.
Сигналът е получен в 6,25 часа. Трупът е открит в района между Младежкия дом и ОДЗ “Здравец”, който е поставен под видеонаблюдение. Полицията обаче отказа да съощи какво има на видеозаписа. Камерите са заснели борба между двама души, след която единият е убит, а другият ранен, коментираха неофициално разследващи.
“Установено е, че убитият е от село Николаевка. Вечерта е бил на дискотека. Окръжна прокуратура се е заела със случая и се изясняват обстоятелствата и причините, довели до престъплението. Към момента не можем да потвърдим самоличността на мъртвия мъж”, допълни Милева./news.bg

Вижте и

Информация по dnesplus.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре