Сега четете
Защо главният прокурор обвини в кадруване депутата  Методи Андреев?

Защо главният прокурор обвини в кадруване депутата  Методи Андреев?

Metodi_Andreev3 (1)Истината е, че още преди това съм искал проверка от бившия шеф на ОД на МВР в Пловдив Пламен Узунов заради данните, че в управлението в Първомай има нередности. Това заяви депутатът Методи Андреев пред Нова телевизия заради инициативата на главния прокурор Сотир Цацаров срещу него.

След като Узунов направи проверка и не намери нищо притеснително, отидох при вътрешния министър Румяна Бъчварова с данните си и месец и половина по-късно видяхте какво стана – смениха шефовете на МВР в Пловдив, Асеновград и Първомай. Г-н Узунов не е ли знаел за това? Бил е некадърен или е разпънат чадър над РПУ-то в Първомай? Вместо да се установят данните, мен сега ме обвиняват, че съм сложил протеже начело на полицейското управление в Първомай, възмути се Методи Андреев.

Сотир Цацаров прави това заради инициативата ми да подкрепя мащабна реформа в съдебната система, каза Андреев, който уточни, че му било пратено предупреждение преди седем дни относно негов близък приятел. Става въпрос за идеите на „Правосъдие за всеки”. Най-нереформираната част е българската прокуратура – това е ясно и за сляпите, и за глухите. В прокуратурата витае духът на Вишински, посочи депутатът. Аз съм първият, поискал да падне имунитета на главния прокурор. Андреев всъщност подкрепя създаването на независим от главния прокурор прокурорски пост, който да се занимава с разследванията за корупция по висшите етажи на властта.

Депутатът от ГЕРБ определи действията на Цацаров като манталитет и го предупреди, че рано или късно реформата ще бъде завършена. Методи Андреев определи Цацаров като „интелигентен и кадърен човек”, но пренасочи въпросът защо тогава главният прокурор действа така към Сотир Цацаров.

Вижте и

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре