Сега четете
Той върза медиите, те повярваха

Той върза медиите, те повярваха

wpid-student.jpgЕдин български студент по комуникации във Великобритания успя изключително лесно за заблуди няколко български медии, които публикуваха информацията, че той ще бъде новата звезда на Нюкасъл. Петър Георгиев разказа за експеримента си в еМисия България и обясни, че сегашният му опит всъщност е следствие на друг аналогичен, който е провел през 2010 г.

Преди 5 години той изпраща мейл до една или две български спортни медии, в който кратко описва, че е на 16 години, забелязан е от футболния клуб Тотнъм и по­-специално – от мениджъра му Хари Рендал. Писмото е публикувано, а той не получава обратна връзка. Сегашният му опит е почти идентичен. Успява да заблуди 4 родни спортни медии, че е играч на отбора на Нюкасъл. Три от тях не му отговорят, а една му пише с благодарност за информацията. „Мисля, че този експеримент показва някои много сериозни нередности в българската журналистика особено в спортните медии“, каза студентът.

Петър Георгиев е сигурен, че подобен експеримент не би успял с чужди медии. „Когато става въпрос за нещо, което е толкова съмнително, толкова кратко като текст и толкова неубедително, абсолютно мисля, че никой няма да му обърне внимание“, допълни той, като добави, че опитът му е с изследователска цел и е показателен за българските спортни медии.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре