wpid-iuri_aslanov_.jpgИма една загриженост за състоянието на партията. Има тенденция за траен спад на доверие в БСП и отдалечаване от всички прослойки в обществото. Ние загубихме водещата си роля сред всички прослойки в обществото, дори и сред пенсионерите.

 

Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ социологът Юрий Асланов, който е и член на Националния съвет на БСП. Целият този процес  не се случи изведнъж и вината не е само на сегашното ръководство. Трябва да направим сериозен анализ и да вземем спешни мерки, защото до няколко години ще се борим, за да влезем в парламента. Спешните действия трябва да включват привличането на нови и млади лица в партията, които да заемат ръководни позиции на всички нива. БСП трябва да се включи в реалния обществен и политически живот. В момента ние сме второстепенна сила. Наистина трябват спешни действия и мерки. Ние призоваваме за това, каза още Асланов.

Каузите на БСП са неразбираеми и за симпатизанти, и за тези, които гласуват за нас. Имаше огромни разминавания между думи и дела. Това отблъсна хиляди ляво мислещи хора. Партията се отдалечи от реалните проблеми на хората. С това си поведение лишаваме България от опозиция. Трябва да станем партия, която да се бори ясно за нуждите на хората. Сигурен съм, че Михаил Миков споделя част от тези идеи. Просто му липсва решителност да проведе необходимите реформи. Според мен има опасност БСП да изчезне напълно и тогава вината ще на това ръководство, категоричен беше социологът.

БНТ1, “Още от деня”