Сега четете
БТК влива 13 милиона в Левски, звезди от екрана ще работят в клуба

БТК влива 13 милиона в Левски, звезди от екрана ще работят в клуба

levskiПродадената само преди няколко дни БТК влиза в Левски като собственик с купуването на 13 милиона акции от по един лев, с което ще се увеличи капитала на „синия“ клуб. Това бе една от официалните информации след Общото събрание на акционерите в НДК.

Тодо Батков официално се оттегли от Надзорния съвет и на негово място влезе Бранимир Ботев, който представи себе си като левскар от дете. Известните телевизионни водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов ще бъдат отговорни за маркетинговите операции.

Така новият Управителен съвет на Левски се състои от: Иво Тонев, заместник председател – Николай Иванов, изпълнителният директор Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), тръст „Синя България“, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов от сдружение Сини сърца и „Междинна станция“ (фирмата на Иван и Андрей).

Основните точки в дневния ред бяха осма и девета. Първо се прие решение да отпадне на предимството на акционерите на „Професионален футболен клуб Левски“ АД за придобиване на част от акциите от увеличението на капитала, съответстваща на досегашния им дял.

В девета точка се предвиждаше именно увеличаването на капитала от 30 669 974 акции на 43 669 974 акции с право на глас, или с 13 милиона акции. Всяка от тях ще е с номинал 1 лев.

Новоиздадените акции ще се придобият по тяхната номинална стойност от нов акционер. Увеличението на капитала ще намали процентно дяловете на досегашните акционери в общото събрание и структурата на собствената.

Вижте и

Това ще се отрази и на тези 10%, които феновете придобиха след продължителни усилия само преди дни. Иначе дружеството не отчита печалба за 2014 г. и поради тази причина няма за се взима решение за разпределението ѝ. Реално за изминалата календарна година загубите са над 5 милиона лева.

Като причина за натрупаните загуби за минала се посочват намалелите спонсорите, рекламни приходи, както и приходите от посещения на мачовете. Има обаче и позитивна тенденция, свързана с по-големи продажби на фен артикули.

През 2014 година Левски е платил глоби към БФС в размер на 143 хиляди лева. Клубът е бил санкциониран от УЕФА с 200 хиляди евро, заради нарушаването на финансовия феърплей, които ще бъдат удържани при следващото участие на тима в Европа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре