Сега четете
Парижката касапница – само началото ли е това?

Парижката касапница – само началото ли е това?

elenaynchvСпоред мен атентатът в Париж има конкретна цел. Тази цел е сплашването не само на Франция, но и на цяла Европа. Европа е на път, начело с Франция, да се включи към тази реална антиислямистка коалиция. Има вече такава коалиция от 62 държави, която официално действа от септември 2014 г. Но Франция се включва за първи път на 30 септември 2015 г. Една седмица преди атентата в Париж – на 5-и ноември, франското правителство обявява, че изпраща самолетоносача на Шарл де Гол, за района на Персийския залив. Сега той вече се намира в района на Средиземно море. Този атентат е игра в банка”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистката Елена Йончева.

Тя припомни, че подобно сплашване е имало в Мадрид през 2001 г., когато загиват 177 души загиват.

„След това Испания изтегли войските си от Афганистан. Смятам, че това е сценария и тези разговори следващата седмица ще са много важни”, добави Йончева.

„Има сили, които имат интерес и стоят зад „Ислямска държава” или онова, което ние наричаме крайни ислямисти”, обясни още Елена Йончева.

„Ние всички сме заложници на една неизбистрена геополитическа игра, в която не държавите водят играта, а лобитата, които са възседнали и самите тези държави”, коментира експертът по антитероризъм Христо Смоленов.

„Това може да бъде прекъснато, но за това трябва да се прекъсне финансирането на тези ислямистки групировки, независимо дали ги наричаме „Ислямска държава”, добави Елена Йончева.

Вижте и

Нова телевизия, „Здравей, България“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре