Сега четете
Книжовна вечер в СБЖ

Книжовна вечер в СБЖ

sbjПублицистката Елена Влашка ще представи книгата на журналистката Здравка Димитрова „Кентавъра“, номинирана за годишна награда на СБЖ, днес от 17 ч. в Клуба за литература, изкуство и наука при СБЖ на ул.“Граф Игнатиев“ 4.

Мозамбик след победата на фРЕЛИМО е възкръснал за нов живот под съзвездието на Кентавъра, в чиято символика авторката влага цялостния смисъл на книгата – показва ни като едно цяло мислещия човек и първичната сила на коня. „Кентавъра“ е книга за разпада на колониализма, за създателите на литературата, за художници, скулптори, журналисти, за природните хубости. За едно младо общество, което също като нас след промяната тръгна по криволиците на намеренията, за да стигне доникъде. Или по-скоро до дивия капитализъм… Корицата и графиките са на световноизвестния художник Малангатана и се публикуват за първи път. Албум от 250 цветни снимки илюстрира разказите.

Христо Гърбов играе за стотен път в „Измамници“ 

Виртуозната комедия „Измамници“ от хърватина Звонимир Байсик ще се играе за стотен път в театър „Възраждане“ на 22 ноември. Спектакълът на режисьора Деян Русев с участието на Христо Гърбов, Филипа Балдева и Роберт Янакиев ще отпразнува юбилея си с истински празник за зрителите, съобщават от трупата. Богатата на игрив и елегантен хумор постановка отдавна е извоювала мястото си сред найдобрите комедии на софийска сцена. В представлението двама неудачници решават да направят удара на живота си. Жертва на финансовата им измама е богаташ с афинитет към покера. Неочаквано става ясно, че измамените всъщност са измамниците, информира БТА.

Вижте и

„Съхранена памет“ в Регионалния исторически музей в Перник
Изложба „Съхранена памет“ от дарения, постъпили през 20142015 г., ще покаже Регионалният исторически музей в Перник, съобщи директорката Емилия Велинова. Сред експонатите е пиано „Цимерман“, произведено през 1900 г, което е било притежание на перничанка. През последните две години са постъпили много учебни и технически пособия, използвани в работата на учениците до 60-те години на миналия век, училищни знамена, радиоапарати, телевизори от първоначалните периоди на съществуването им. Ще бъдат показани булчински рокли, битови аксесоари, детски играчки, както и отличия, ордени и медали, снимки и документи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре