Сега четете
Днес Светла Петрова има рожден ден

Днес Светла Петрова има рожден ден

Светла ПетроваСветла Петрова е български журналист, телевизионен и радио водещ. С професионален опит в БНР, вестник „Демокрация“, Дарик радио, БНТ, bTV. Съпруга на народния представител в 39-то и 40-то Народно събрание Станимир Илчев, понастоящем евродепутат, член на НДСВ.

Светла Петрова е родена на 20 ноември 1956 година в София. Завършва „радиожурналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1988-1995 година работи като водеща на сутрешния блок на програма „Хоризонт“ към Българското национално радио. Напуска радиото през пролетта на 1995 година след бунта на журналистите от „Хоризонт“ срещу цензурата и уволнението на седмина от тях. След това работи като завеждащ отдел „Вътрешна политика“ на вестник „Демокрация“, водеща на предаванията „Денят“ и „Седмицата“ по Дарик радио и предаването „Екип 4“ по БНТ. През 1997–1998 година е директор на програма „Хоризонт“ на БНР, а през 1999–2001 година е програмен директор на БНТ. Oт 2001 до 2011 година е автор и водещ на предаването за анализи и полемика на bTV „Сеизмограф“, напуска го със скандални обвинения към медията за упражняване на цензура и манипулации под различна форма. От 2014 г. е водеща на предаването „Полиграф“ по телевизия България он Ер.

Тя е сред малкото доказани неудобни журналисти – говори и пише каквото мисли, не скланя  глава пред началници и политици. Професионалният й прощъпулник е в БНР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре