Сега четете
12 романа продължават към финала на „Ръкописът“. Ще е на Нова година

12 романа продължават към финала на „Ръкописът“. Ще е на Нова година

Изключително оспорвана надпревара и интригуващи предизвикателства изпратиха 12 ръкописа напред към финала на „Ръкописът”. В рамките на 90 минути седмият епизод на литературното реалити на БНТ 1, което преобърна представите за реалити шоу и показа, че то може да бъде провокативно и интригуващо, поднесено с вкус и финес, предложи на зрителите неочаквани обрати и емоции. Шест седмици делят един от конкурентите до големия финал, който ще му осигури договор с издател за дебютния роман.

В битката снощи влязоха шестимата победители от първите епизоди – Георги Бърдаров, Светозара Давидкова, проф. Любомир Халачев, Полина Велева, Ралица Стоянова и Васил Панайотов. Заедно с тях се включиха още 7 участника, отпаднали в предишните етапи, на които творческият борд на „Ръкописът” даде втори шанс: Денис Българанов, Любослава Трайкова, съавторите Благовест Владимиров и Антоний Диков, Дилиян Манолов, Антон Чикакчиев, Пламен Глогов и Николай Петков.

Разделени на три групи, участниците се изправиха пред първите предизвикателства, с които трябваше да се справят в рамките на 30 минути. Четирима от тях се срещнаха с писателя Христо Карастоянов, който провокира въображението им с малко известни факти около биографията на Гео Милев. Втората група беше предизвикана да състави текст за песен за композитора и певец Стефан Вълдобрев. Интересното тук бе, че повечето от тях са писали повече в проза, и затова бе вълнуващо да пробват силите си с поезия.

Последните участници пък бяха изненадани с кратък анимационен филм, създаден специално за предаването. В компанията на режисьора Димитър Коцев-Шошо, претендентите изгледаха клипчето, а всичко останало след това бе в ръцете и въображението им. Написаните текстове бяха оценявани от Шошо и журито – писателите Ваня Щерева, Захари Карабашлиев и Владимир Зарев.

Вижте и

След края на първия кръг в играта на елиминации отидоха трима – от всяка група по един. Следващата задача бе всеки от участниците да представи в една страница герой от своята книга, като използва задължителните три думи „орех”, „характер” и „шоколад”. Както научиха и зрителите на БНТ, тези три думи са сред най-рядко използваните в разговори според Честотния речник на българския език.

На финала на предаването журито реши, че от по-нататъшната надпревара окончателно отпадат Антон Чикакчиев и съавторите Благовест Владимиров и Антоний Диков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре