От 17 до 30 ноември едно от емблематичните места в София, Моста на влюбените, ще приюти уникални фотографии, част от изложбата „Моста на влюбените в книгите“.

Десетима фотографи и над 50 български и световни знаменитости се обединяват, за да представят любовта към четенето в красиви фотоси, на които позират с книга в ръка. Събитието е част от специалната програма, с която издателство Colibri празнува своя 25-и рожден ден.

Автори на снимките са някои от най-популярните български фотографи – Иво Хаджимишев, Темелко Темелков, Ивайло Петров, Нина Славчева, Димитър Балабанов, Даниел Ахчиев, Антони Георгиев, Темз Арабаджиева и Иван-Александър Кютев.

А пред техните обективи застават популярни български актьори, режисьори, спортисти, музиканти, радио и телевизионни водещи. Във фотографиите всеки от българските участници се впуска в нетрадиционен сценарий с любимото си произведение – Татяна Лолова в цветния свят на Жоржи Амаду, Лили Иванова в елегантната компания на „Ив Сен Лоран“ на Лоранс Бенаим, Йордан Йовчев се потапя в съспенса на „Копринената буба“ на Робърт Галбрейт, Белослава – в сладостта на „Като гореща вода за шоколад“ на Лаура Ескивел, а Бойко Василев – в магическия „Алефът“ на Хорхе Луис Борхес.

В изложбата участват и множество световноизвестни писатели, като Фредерик Бегбеде,  Бернар Вербер, Маргарет Мацантини, Дъглас Кенеди, Давид Фоенкинос, Лоран Гунел и Алисън Шейфър с българските издания на книгите им.