Сега четете
Среща с непознатата Индия в Деня на индийската култура

Среща с непознатата Индия в Деня на индийската култура

su sofia uniНа 14 ноември за първи път Софийският университет посреща Деня на Индийската култура. От 14.00 часа в Аулата на учебното заведение е официалното откриване на събитието.

С приветствия към присъстващите ще се обърне посланикът на Република Индия в България Н. Пр. Раджеш Сачдева.  Събитието е безплатно, а организаторите са студенти от специалността Индология, водени от интереса си към Индия.14 ноември е избран условно за  Ден на индийската култура, а поводът е празникът Дивали, най-популярното религиозно честване.

Фестивалът на светлината има дълбока символика и е малко познат в България, казва проф. д-р Милена Братоева, която е ръководител на катедра Класически Изток в Софийският Университет Св. Климент Охридски.

Вижте и

По време на Деня на индийската култура  лектори ще запознаят присъстващите  със символиката, традициите и значението на празника.Програмата предвижда редица любопитни занимания  като рисуване с къна, индийски танци и обличане в традиционно индийско сари. Желаещите ще могат да получат имената си, изписани на тибетски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре