Сега четете
Преглед на печата 13 Ноември 2015

Преглед на печата 13 Ноември 2015

Stack-of-old-newspapers-b-007„До две години държавата се отказва да определя най-нисък единен доход – ще има минимални заплати по длъжности“, съобщава „24 часа“. Социалното министерство, синдикатите и работодателите изработват механизъм за увеличаване на заплатите.

С него ще се определят минимални нива на заплащането по длъжности и браншове на база икономически критерии. Това е потвърдил пред вестника заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев. Праговете ще се договарят между синдикати и работодатели всяка година и ще са задължителни за фирмите, допълва вестникът.

„Почти 40 процента от българите в трудоспособна възраст, или около 870 хиляди души, нито учат, нито работят“, пишат „Сега“ и „Стандарт“, цитирайки актуални данни на Българската стопанска камара.

„Още по-притеснителното е, че 300 хиляди от безделниците са младежи“, отбелязва „Стандарт“.

„Децата на безработни родители също са без работа“, допълва „Сега“, наричайки явлението „потомствена безработица“. „Според БСК 40 процента от безработните младежи са от семейства, в които и родителите не работят. Годишно от пазара на труда отпадат между 30 хиляди и 40 хиляди заети. Всяка година 40 хиляди млади хора напускат страната“, сочат още данните на Българската стопанска камара, цитирани от вестника.

Вижте и

„Три оферти за БТК“, съобщава „Капитал дейли“. „Кандидатите за най-големия по приходи телеком в България са трима, стана ясно, след като срокът за подаване на обвързващи оферти изтече в четвъртък. Предложенията са на „царския“ лобист Спас Русев, зад когото се смята, че стои ВТБ, на собственика на европейския кабелен оператор UPC Марк Шнайдер, подкрепен от американския фонд CVC, и на гърка Панос Германос през компанията му „Олимпия“. Самият аукцион за БТК се очаква да се проведе на 19 ноември в Лондон. Продавач заради неизплатен дълг от 150 милиона евро е лондонското звено на руската ВТБ“, съобщава „Капитал дейли“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре